Παρέχουμε βιωσιμότητα στις επιχειρήσεις και προστασία στις κοινότητες

Τι σημαίνει για εμάς η εταιρική ευθύνη

Η εταιρική ευθύνη βρίσκεται στο επίκεντρο της βοήθειας που προσφέρουμε τους πελάτες μας για να αναπτύξουν την επιχείρησή τους, προστατεύοντας παράλληλα τους ανθρώπους, τις κοινότητες και το περιβάλλον. Στόχος είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων και η ανταπόδοση στην κοινωνία. Συνδυάζοντας το εργασιακό πάθος με την προηγμένη τεχνογνωσία, σχεδιάζουμε και παραδίδουμε παγκόσμιες λύσεις για συνεργάτες και κοινότητες με σκοπό να προστατεύουμε ό,τι έχει σημασία, όταν έχει σημασία.

Παράλληλα με τη δέσμευσή μας να συμμετέχουμε στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου κόσμου, ο δείκτης ανάπτυξης της AXA συμβάλλει στη συγκεκριμενοποίηση των δράσεών μας από τις ομάδες και τους υπαλλήλους μας. Ο δείκτης αυτός διαμορφώνεται με βάση 7 βασικές δεσμεύσεις και σε κάθε σχετικό στόχο και σκοπό αντιστοιχεί ένας δείκτης απόδοσης. Ως εκ τούτου, εάν αναλύσουμε τον σκοπό της AXA να «ενεργεί για την ανθρώπινη πρόοδο προστατεύοντας αυτό που έχει σημασία», διαπιστώνουμε πως ο δείκτης αποτελεί μια σωστή ένδειξη του αντίκτυπου της στρατηγικής του Ομίλου για βιωσιμότητα. Ως ασφαλιστής, ως επενδυτής και ως εταιρεία που επιδιώκει να είναι υποδειγματική, η AXA είναι αποφασισμένη να επιτύχει κάθε έναν από τους στόχους της σχετικά με το κλίμα και την προστασία χωρίς αποκλεισμούς και οι οποίοι καλύπτονται από το στρατηγικό μας σχέδιο.

Στην AXA Partners, στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι επιχειρηματικοί μας εταίροι επωφελούνται στο μέγιστο από τα θετικά αποτελέσματα αυτής της στρατηγικής.  

man with little wind turbine

Οι αξίες μας

Η βασική μας αξία ονομάζεται "One AXA" και σημαίνει ότι συγκεντρώνουμε τους καλύτερους πόρους και την πιο προηγμένη τεχνογνωσία της εταιρείας μας παγκοσμίως για την υλοποίηση κάθε έργου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να σας προσφέρουμε τις καινοτόμες λύσεις που χρειάζεστε για να βοηθήσετε τους πελάτες σας να αντιμετωπίσουν τις κρίσιμες προκλήσεις τους. Θάρρος, ακεραιότητα και πρώτα ο πελάτης: οι αξίες μας σάς επιτρέπουν επίσης να αναπτυχθείτε ως μια πιο υπεύθυνη εταιρεία.

men in solar panel field

Συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Στην AXA Partners, ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην κοινωνία και το περιβάλλον. Στο πλαίσιο των δεσμεύσεών μας για εταιρική και περιβαλλοντική ευθύνη, ο Όμιλος AXA επενδύει σε πράσινους πόρους, αποεπενδύει από ρυπογόνες βιομηχανίες, και στοχεύει στην ανάπτυξη πιο πράσινων προϊόντων. Στο πλαίσιο της διαχείρισης του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος δεσμευόμαστε να μειώσουμε τις εκπομπές CO2 με στόχους που καλύπτουν την ενέργεια, τα επαγγελματικά ταξίδια, το νερό, το χαρτί και τα απόβλητα.

Για το σκοπό αυτό, παρακολουθούμε τις ετήσιες περιβαλλοντικές μας επιδόσεις, κάτι που μας επιτρέπει να αξιολογούμε το άμεσο και έμμεσο περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα. Τα μέλη των ομάδων μας και οι συνεργάτες μας ενθαρρύνονται να συμμετέχουν επίσης στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής: η AXA Climate Academy εξασφαλίζει την απαραίτητη ενημέρωση για τα ζητήματα που αφορούν το κλίμα.

work group congratulate

Κοινωνικές ανισότητες και συμπερίληψη

Είτε πρόκειται για την προώθηση της ισότητας των φύλων σε ανώτερους ηγετικούς ρόλους είτε για τη βελτίωση της ένταξης εργαζομένων με αναπηρία, θεωρούμε ότι η καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων αποτελεί μέρος του ρόλου μας ως κοινωνικά υπεύθυνης εταιρείας. Ο στόχος αυτός αντανακλάται στην πρόσληψη προσωπικού και στην διασφάλιση της προσβασιμότητας των χώρων μας (φυσικών και εικονικών). Έχοντας ως σκοπό να διασφαλίσουμε ότι οι λύσεις μας είναι όσο το δυνατόν πιο προσιτές και χωρίς αποκλεισμούς, ανακαλύπτουμε νέους τρόπους προσέγγισης πληθυσμών που συνήθως δεν έχουν πρόσβαση σε κοινές μεθόδους  ασφάλισης και ανταποκρινόμαστε στις συγκεκριμένες ανάγκες των πελατών μας. Η προστασία των ανθρώπων και η διεύρυνση των ευκαιριών τους βρίσκεται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας.

united children's hands

Ανταπόδοση στην κοινωνία

Δεν αρκεί να προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες σε όσους δεν έχουν ευρεία πρόσβαση. Πιστεύουμε επίσης ακράδαντα στην ανταπόδοση στην κοινωνία με την ευρύτερη έννοια. Οι υπάλληλοί μας συμμετέχουν με ενθουσιασμό στην εταιρική φιλανθρωπία και τον εθελοντισμό, προσφέροντας το χρόνο και τις δεξιότητές τους με πάθος σε σημαντικά κοινωνικά έργα μέσω του προγράμματος AXA Hearts in Action. Οι συνεισφορά τους περιλαμβάνει δράσεις για την τοπική κοινότητα που κυμαίνονται από την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη έως την εκπαίδευση των εργαζομένων όσον αφορά τα μηδενικά απόβλητα. Μέσω αυτών των πρωτοβουλιών, στοχεύουμε στην ενίσχυση της αλληλεγγύης προσφέροντας βοήθεια σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και κοινότητες για να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν.

Μακρά ιστορία ποιοτικών υπηρεσιών που φροντίζουν τον πελάτη

Η ιστορία της εταιρείας μας ξεκίνησε πριν από περίπου 60 χρόνια με τη δημιουργία της πρώτης εταιρείας παροχής ταξιδιωτικής βοήθειας που προσέφερε υπηρεσίες ιατρικού επαναπατρισμού. Στο πλαίσιο του πρωτοποριακού πνεύματος της εταιρείας δημιουργήθηκε η AXA Partners το 2015. Σήμερα, η υπηρεσία Credit and Lifestyle Protection βοηθά τους πελάτες να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, διατηρώντας παράλληλα το βιοτικό τους επίπεδο ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες. Παρομοίως, παρέχουμε επίσης βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ακόμα και στην άλλη άκρη του κόσμου, στους πελάτες των επιχειρηματικών μας εταίρων. Μέσω της διαρκούς καινοτομίας, στοχεύουμε στη δημιουργία σύγχρονων λύσεων για την παροχή βοήθειας και την προστασία της αποπληρωμής πίστωσης σε συνεργάτες και πελάτες μας. Είτε χρησιμοποιούμε την τεχνητή νοημοσύνη στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας είτε παρέχουμε ψηφιακά εργαλεία για την ασφάλεια ταξιδίου, έχουμε ως αποστολή να θέτουμε την τεχνολογία και την τεχνογνωσία στην υπηρεσία των πελατών μας.

Axa employees in the desert

AXA Hearts in Action

Οι υπάλληλοί μας μπορούν να στηρίξουν τις τοπικές τους κοινότητες μέσω του AXA Hearts in Action, ενός παγκόσμιου προγράμματος εθελοντισμού που δρα κυρίως στους τομείς του αποκλεισμού, της πρόληψης κινδύνου και της προστασίας του περιβάλλοντος.  

Επιπλέον, κάθε χρόνο, η "AXA Week for Good" έχει ως στόχο να παρέχει σε όλους τους ενδιαφερόμενους την ευκαιρία να αναπτύξουν τις γνώσεις τους σχετικά με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR) και να ανακαλύψουν τους πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμμετάσχουν ως εθελοντές. Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, οι υπάλληλοί μας προσφέρουν χρόνο ή/και πόρους για να βοηθήσουν τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις και κοινωφελείς σκοπούς. Αυτή η ειδική εκδήλωση τιμά τη διαρκή δέσμευση των εθελοντών.